Paine Margareta

de diana_k in Piine, 12 Noi 2012 | 4189 vizualizari

 

am folsit o reteta de paine graham,cu tarata, dar se poate face si doar cu faina alba.

 

INGREDIENTE

  • 500g faina alba
  • 40g tarate de grau
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita si jumatate sare
  • 2 linguri zahar
  • 350ml apa calduta
  • 7 g drojdie uscata
  • 1 galbenus de ou pentru uns.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Margareta:

Pentru inceput am cernut faina, obligatoriu!! Cu 2 linguri de ulei am uns bine cuva masinii de paine. Am pus faina si taratea, apoi sarea intr-un colt, zaharul cu drojdia in alt colt. Am pornit masina pe programul de framantat, in timp ce paletele amesteca ingredientele am turnat incet apa calduta.

Dupa 4-5 minute am ridicat capacul sa vad care e situatia, nu a mai fost nevoie de nimic. La nevoie se mai adauga apa calduta sau faina.

Dupa ce aluatul a crescut am intins trei foi rotunde In tava unsa cu putin ulei am pus una peste alta cele trei foi, unse cu putin ulei intre ele.
Cu ajutorul unei cani am marcat mijlocul florii. Apoi am impartit-o in 8 petale. In mijlocul fiecarei petale am facut o crestatura si am tras capatul exterior prin ea. Am aranjat frumos floarea, cat mai uniform si am lasat-o la crescut timp de 20 de minute. Apoi am uns-o cu galbenus de ou, am presarat seminte de mac in mijloc si de susan pe petale. In cuptorul bine incalzit la 200g am copt painea timp de 30 de minute.

Imediat ce am scos painea din cuptor am stropit-o cu apa rece si am acoperit-o cu un prosop curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Margareta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu smantana si iaurt