Paine Naan

de bucatarimcudiana in Piine, 18 Mar 2011 | 6562 vizualizari

 

sunt minunate painicile astea le fac de cel putin 3 ori pe saptamana

 

INGREDIENTE

  • 200 ml. de apa calduta
  • 1 lgr drojdie
  • 500 gr. faina alba
  • 2 lg ulei de floarea soarelui
  • 4 lg lapte batut
  • 1 lgr zahar
  • 1 lgr sare
  • 1 lgr praf de copt
  • unt pentru uns
  • faina pentru intins aluatul
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine Naan:

aluatul l-am facut la masina de paine, am pus mai intai ingredientele lichide dupa care am pus ingredientele solide , am setat masina la programul de framantat si dospit . dupa 1 ora si 30 min, aluatul l-am rasturnat pe blatul de lucru infainat , l-am impartit in 12 parti cat mai egale.

6 buc le-am intins aproximativ rotunde cam cat .....un CD sau DVD{acum nu gasesc alta asemanare}, le-am pus in tava tapetata cu hartie de copt si le-am introdus la cuptorul incins in prealabil la temperatura cea mai mare, dupa aproximatic 5-6 min{depinde de cuptor} painicile se intorc pe cealalta parte si dupa alte 5-6 min. gata cat timp se coace prima tava ma ocup de a doua tava cu restul de 6 painici pe care le-am dat o forma mai lunguiata deci si cu acestea am procedat ca mai sus la copt.
cand le scot din cuptor le ung pe ambele fete cu unt topit.

TIPS-URI

1

 se coc la foc iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine Naan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

bucatarimcudiana 1

21.03.2011, 16:53

sa incerci kamy, sunt sigura ca o sa iti placa

bucatarimcudiana 1

21.03.2011, 16:53

da elena sunt goale, se umfla la cuptor
se pot umple cu mezeluri sau cu salata

adry88 1

26.05.2011, 12:02

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Paine elvetiana