Paine naan

de -Licurici- in Piine, 27 Mai 2019 | 3357 vizualizari

 

"Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 320 g faina + suplimentar pentru framantat;
  • 160 ml apa calda;
  • 140 g iaurt 3% grasime;
  • 6 g drojdie uscata;
  • 1 lingurita zahar;
  • sare;
  • 100 g unt.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine naan:

  1. Faina se cerne intr-un bol, se amesteca cu sarea, apoi se face o gaura in mijloc.
  2. Se amesteca apa calduta cu zaharul si drojdia, se lasa cateva minute, pana se umfla, apoi se adauga iaurtul, se amesteca bine si se pune peste faina.
  3. Se amesteca bine, apoi se pune pe o planseta cu faina.
  4. Se framanta putin, cat sa se lege bine aluatul, apoi se lasa la crescut, acoperit cu un prosop, cel putin 60min.
  5. Aluatul nu trebuie sa fie tare.
  6. Se imparte in 8 bucati, apoi se intind cu sucitorul pe o suprafata pudrata cu faina.
  7. Nu trebuie intinse foarte subtire.
  8. Se pune pe foc o tigaie pentru clatite si se adauga aluatul, apoi se unge cu unt topit pe fiecare parte (cand se intoarce).
  9. Se lasa 1-2 minute pe fiecare parte, pana se umfla si se rumenesc.
  10. Se scot pe o farfurie si se acopera cu un prosop, pentru a-si pastra prospetimea mai mult timp.
Daca ti-a placut reteta noastra "Paine naan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Paine in vas roman