Paine neagra rotunda

de Sim0na in Piine, 3 Apr 2012 | 5355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faină neagră
  • 1/2 cub drojdie proaspătă
  • 200 ml apă caldă
  • 3 linguri ulei măsline
  • sare
  • ulei ptr uns
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine neagra rotunda:

Am adăugat maia din drojdie, apă şi un praf de făină şi am amestecat. Am încorporat apa treptat. La final am pus sarea. Apoi am început sa frământ încorporând pe rănd lingurile de ulei. Am frământat cca 10 minute. Am lăsat la crescut într-un vas acoperit cu folie, cca 40-45 minute.

Când şi-a dublat volumul am pus biluţa într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi unsă cu ulei de măsline, şi am mai lasat la crescut 15 minute. Am crestat pâinica, am udat-o cu o pensula înmuiată în apă, apoi am presarat făină integrală. Am dat-o la cuptorul preîncălzit ptr 40 minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine neagra rotunda" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

04.04.2012, 20:38

Cel mai mult imi place painea neagra!!! Grozav!

bucatarimcudiana 1

05.04.2012, 12:17

buna,buna

Sim0na 1

05.04.2012, 22:34

RuxyRux, bucatarimcudiana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 ''Amorul fructelor de`o vara''

ieri la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina neagra