Paine pentru sandwichuri

de Brindusa in Piine, 6 Ian 2011 | 4330 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina pentru paine (sao o faina care nu e pentru cozonac sau prajituri)
  • 25 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte caldut
  • 200 ml apa calduta
  • 4 linguri de unt topit, dar nu fierbinte
  • 2 lingurite miere
  • 2 lingurite sare
  • 2 tavi de cozonac (sau chec) lungi
  • putina faina pentru presarat suprafata de lucru
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine pentru sandwichuri:

Amesteca laptele, apa, drojdia si mierea. Lasa 5 minute (ai grija ca drojdia sa fie dizolvata bine)
Intr-un castron mare pune faina si sarea. Fa o gaura in mijloc.
Pune in gaura amestecul lichid si untul.Cu o lingura amesteca bine compozitia. Cand devine greu de amestecat cu lingura, e timpul sa pui coca pe suprafata de lucru presarata cu faina.
Framanta coca pana ce devine matasoasa si nu se mai lipeste de maini (cam 7- 10 minute)

Fa din coca o bila si pune-o in castronul mare, pe care l-ai presarat cu faina. Cu un cutit ascutit fa o cruce (ca sa paoata creste mai bine). Acopera castronul cu un prosop curat de bucatarie si pune-l la un loc calduros si ferit de curenti (de ex in cuptor)

Lasa la crescut cam o ora

scoate coca din castron si apas-o incet ca sa scoti aerul din ea (cam 2-3 minute)
taie coca in doua bucati egale. Din fiecare fa un sul care sa se potriveasca in tava.
Presara tavile cu faina (sau malai) si pune coca in ele. Acopera tavile cu prosop de bucatarie. Lasa la crescut 40 - 50 minute.
In timpul asta incalzeste cuptorul la maxim (al meu merge pana la 275 C)
Dupa timpul de crestere, da cuptorul la 200 C (mediu) si coace painea 45 minute
Scoate painea pe un gratar, si cu o pensula unge-o bine cu apa rece. Acoper-o bine cu un servet de bucatarie gros.
Lasa pana ce se raceste bine. Asta se face pentru ca coaja sa nu fie foarte crocanta si sa se poata taia felii frumoase pentru sendvisuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine pentru sandwichuri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]