Paine regala cu lapte si seminte de in

de Lily_Musat in Piine, 9 Mar 2011 | 6604 vizualizari

 

Va prezint painea mea impletita, cu lapte si seminte de in, facuta in forma de silicon.
Poti sa faci in ea chec, paine, cozonac, drob... Nu trebuie unsa, nu se lipeste, rumeneste uniform si timpul de coacere se scurteaza chiar cu 10 -12 minute. Este nemaipomenita! Rezultatele se vad de la sine cred...

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluatul de paine:
  • 450 g faina Pambac,
  • 250 ml lapte caldut,
  • 1 cub de drojdie 25 grame,
  • 2 lingurite zahar,
  • 2 lingurite de ulei,
  • 2 lingurite sare,
  • 2 ligurite de seminte de in.
  • Pentru uns painea:
  • 1 galbenus de ou,
  • 1 lingura de lapte care se amesteca cu galbenusul de ou,
  •  seminte de in. 
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine regala cu lapte si seminte de in:

Am facut coca pentru paine la masina de paine. Programul 8 Dough care dureaza 1:30h.

Dupa ce a crescut coca pana sus la cuva, am scos-o din cuva, am intins-o pe blatul de lucru si am impartit-o in 3. Fiecare parte am intins-o cu vergeaua, am rulat-o si am impletit in 3.

Am pus painica in forma de silicon, am uns-o cu ou amestecat cu lapte si am presarat seminte de in.

Am preincalzit cuptorul la 175 grade si am bagat painica pentru 25-30 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine regala cu lapte si seminte de in" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine la tava