Paine trandafir

de RuxyRux in Piine, 23 Dec 2012 | 5094 vizualizari

 

O paine buna bunuta si decorativa pentru masa de Craciun...

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 7 linguri ulei de palmier( nerafinat)
  • 450 ml lapte
  • 50 gr drojdie plus 5 linguri lapte caldut
  • 1 lingura zahar
  • 2 lingurite sare
  • doua galbenusuri si 3 linguri de lapte pentru uns
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine trandafir:

Se cerne faina si se face o adancitura in mijloc.

Drojdia se lichefiaza impreuna cu zaharul si cele cinci linguri de lapte. se lasa 5 minute la loc caldut.

Se adauga sarea pe margine, si uleiul, apoi laptele si se framanta pana nu se mai lipeste de maini, o coca vartoasa dar destul de elastica. Crestati aluatul in forma de cruce adanc. Lasam pentru o ora la loc caldut sa creasca . Cand este gata pliem aluatul de trei ori spre interior si apoi il intindem sul si taiem 5 sau 6 bucati din aluat in functie de cat este de mare tava in care vom coace painea.

Le asezam in tava tapetata( cu ulei si faina sau foaie de copt) de jur imprejur in forma de petale si punem si o bucata in mijloc. Lasam la crescut inca 25 de minute apoi ungem cu galbenus amestecat cu lapte caldut. Nu apasati aluatul ci doar mangaiati-l :)

Coacem pentru 30 sau 35 de minute la  200 de grade.Lasam sa se raceasca complet si apoi o feliem.

Va doresc sa o serviti cu multa dragoste!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine trandafir" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

ieri la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

Minciunele dospite - Extra pufoase și delicioase

pe 18.06 la 10:01

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

pe 17.06 la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâine cu iz mediteranean