Paine umpluta, un aperitiv delicios
Preparare paine umpluta:
Pregatim sosul calind ceapa taiata pestisori cu rosia cubulete si ciupercile scurse ;adaugam usturoiul si carnita cubulete si ea; cand sant rumenele adaugam pasta de tomate desfacuta in jumatate pahar de apa calda si condimentele.La sfarsit adica atunci cand este aproape scazuta adaugam menta si patrunjelul tocat .Menta poate fi scoasa dupa 5-10 minute .Se lasa la racit timp in care ne ocupam de aluat.
Se pune faina intr-un castron se face putin loc in mijloc si se da deoparte.Intr-un castronel se pune drojdia, zaharul , putin lapte si 2-3 linguri de faina se amesteca si se lasa sa creasca ,aceasta plamada se va amesteca cu restul de faina din castron si restul de lapte caldut.Daca este inca lipicios aluatul adaugam ulei de masline asa cat intra in palma si terminam de framantat .Punem folie deasupra castronului si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul este gata se intinde pe masa infainata si se intinde in forma ovala punem compozitia de carne cu sos pe mijloc inchidem aluatul si intoarcem painea cu marginile dedesupt.Cu un cutit foarte bine ascutit (nu ca al meu:)))) se fac taieturi deasupra si se lasa la crescut in tava cam 20 minute.Amestecam oul cu putin lapte cam 2 linguri si ungem painea pe deasupra apoi presaram mac si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade cam 20 minute sau pana se rumeneste frumos.
Painea umpluta este excelenta calda dar si rece .