Painea mea cu ceapa

de cccris in Piine, 15 Mar 2010 | 4493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa/ lapte
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar brut
  • 1 lingura ulei
  • 400 gr faina de cozonac
  • 100 gr faina de secara
  • 1 pachet drojdie
  • 2 cepe
  • putina boia dulce
  • 1 lingurita ulei pt prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painea mea cu ceapa:

Se prajeste putin ceapa in ulei, se adauga putina apa si boia. Se lasa pe foc pina se inmoaie, adaugind apa sa nu se arda. La final trebuie sa se evapore apa.



Se pun ingredientele pt paine la framintat pina obtinem o coca buna de intins. Daca e necesar adaugam in plus faina sau apa, sa nu fie nici prea tare, nici prea moale.



Se intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, se pune ceapa peste tot.



Se ruleaza , se aseaza in forma si se lasa la crescut cel putin 30 min.



Se pune painea in cuptorul incins la 180grade si se scoate cind e rumenita.



Se lasa la racit cel putin o ora.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Painea mea cu ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine pufoasa