Painici cu iaurt si susan

de nadea68 in Piine, 8 Dec 2013 | 4419 vizualizari

 

Imi place foarte mult painea facuta in casa si incerc toate variantele....azi am facut-o cu iaurt..

 

INGREDIENTE

  • - 200 ml apa
  • - 300 g iaurt
  • - 1/2 lingurita sare
  • - drojdie de bere proaspata cat o nuca
  • - faina cat cuprinde
  • - susan
  • - ulei
  • - 1 galbenus de ou
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici cu iaurt si susan:

Pregatim maiaua:Intr-o cana punem un pic de apa calda, un pic de faina si drojdia. O lasam sa creasca cateva minute la cald. Intr-un castron punem restul de apa si iaurtul. Adaugam sare si maiaua. Amestecam si adaugam faina. Continuam sa amestecam cu mana si cand vadem ca e destul de consistent incepem sa framantam. Eu am framantat cam 10 minute dupa care am pus la cald 30 minute sa creasca .

Dupa 30 minute am facut chifle si le-am pus intr-o tava unsa cu ulei. Am mai lasat la crescut cam 20-30 minute. Dupa care am uns chiflele cu un galbenus de ou si am pus deasupra susan. Incalzim cuptorul la 180° si bagam tava la cuptor pentru 30-40 minute. Depinde de cum coace cuptorul fiecaruia.

Cred ca painea facuta in casa e cea mai gustoasa paine :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici cu iaurt si susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]