Painici floare cu chimen

de Sylvia in Piine, 2 Feb 2010 | 3970 vizualizari

 

Am incercat si aceasta forma mai neobisnuita dar simplu de realizat. Am vazut-o prezentata pe blogul Mihaelei,” Bunatati din bucataria mea ” si mi-am tot zis ca o sa o incerc o data.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de faina bio tip 80,
  • 150 ml apa ,
  • 100 ml lapte,
  • 3 linguri de unt topit ( puteti pune ulei) ,
  • o lingura de seminte de chimen, sare, 25 grame drojdie,
  • o lingurita miere.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici floare cu chimen:

  Am facut un aluatul cu masina de facut paine din 500 grame de faina bio tip 80, 150 ml apa , 100 ml lapte, 3 linguri de unt topit ( puteti pune ulei) , o lingura de seminte de chimen, sare, 25 grame drojdie, o lingurita miere.

  Din aluatul dospit am facut 4 bule de paine pe care le-am marcat cu presa  de taiat mere .

  Le-am mai lasat la dospit 20 de minute si am presarat peste chimen.

  Le-am copt 25 de minute la 230 de grade cu cuptorul preincalzit si o tava cu apa sub tava unde erau ca sa iasa crusta crocanta .

  

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici floare cu chimen" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

madi_marin 1

03.02.2010, 17:22

mie imi place mult cum arata painica...., iar ideea cu aparatul de taiat mere e super....

Sylvia 1

03.02.2010, 17:55

Madi aparatul ala nici nu l-am folosit la altceva inca, pentru asta l-am luat

madi_marin 1

03.02.2010, 18:15

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]