Painici Laugenbrot

de Rocsi in Piine, 2 Feb 2013 | 3783 vizualizari

 

Acum mult timp am vazut aceste painici la Anca, le-am pus la favorite dar tot mereu le-am amanat.Insa acum avand pofta de paine coapta m-am hotarat sa le prepar.Sunt niste painici foarte gusotase, avand coaja crocanta si miezul pufos..Ce sa mai vorbesc, au iesit exact cum imi plac.Multumesc pentru reteta Anca si cu siguranta o sa le mai fac!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr faina
  • 20 gr drojdie
  • 240 ml apa
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • 2 litri de apa
  • 9 linguri bicarbonat de sodiu
  • 3 lingurite sare
  • susan
  • mac
Portii: 13
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici Laugenbrot:

Punem cele 240 ml de apa pe foc pana devine calduta.
Intr-un castron punem drojdia, putin din apa calduta, zaharul si amestecam bine.
Cernem faina si o punem intr-un bol.
Peste adaugam 1 lingurita de sare, amestecul de drojdie, apa treptat si incepem sa framantam.
Mai spre final incorporam uleiul si cand aluatul a devenit nelipicios, il acoperim cu un prosop curat si il lasam la crescut 40 de minute.
Din aluatul obtinut rupem bucatele si formam niste bile (mie mi-au iesit 13 bucati).

Intr-o oala punem cei 2 litri de apa, sarea si bicarbonatul.
Cand incepe sa fiarba dam drumul la cate 4-5 bile si le lasam circa 30 de secunde nu mai mult.Facem asa pana le terminam pe toate
Pe o tava unsa cu margarina si cu hartie de copt punem painicile scoase din oala cu ajutorul unei palete.
Le crestam putin cu un cutit si presaram mac si susan.

Incalzim cuptorul la 200 de grade si introducem tava.
Cand devin aurii, cam dupa 30-35 de minute le scoatem din cuptor, le lasam sa se racoresca apoi le servim simple sau cu ce dorim noi.
Sa aveti pofta!

Sursa de inspiratie Multumesc Anca!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici Laugenbrot" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici Laugenbrot