Painici pufoase

de _Alina_ in Piine, 19 Mar 2013 | 5351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 525 ml lapte
  • 200 ml apa
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 lgt sare
  • 2 lg ulei de palmier
  • Pentru uns
  • un galbenus amestecat cu 3 lg de lapte
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici pufoase:

1. Intr-un vas preparam maiaua amestecand laptele caldut impreuna cu apa calduta, drojdia, zaharul  si 3 lg faina amestecand bine. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la crescut 15-20 min.

 2. Amestecam faina ramasa cu sarea, maiaua si uleiul, apoi framantam bine 10 min. Daca este cazul mai adaugam 2-3 lg de faina in timplul framantatului.

3. Punem aluatul la dospit intr-un loc cald, lipsit de curenti, acoperit cu un prosop timp de 1h- 1h 30min.

4. Preincalzim cuptorul la 190°C.

5. Dupa ce a dospit impartim aluatul in doua. Formam cate un cilindru din aluat si taiem in bucati  egale din care vom modela niste bile. Le punem in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 10 min la dospit.

6. Ungem painicile cu ou, presaram semintele de susan deasupra si introducem tava in cuptor timp de 45 min (daca nu s-au rumenit, mai lasati 5 minute si cresteti temperatura la 200°C).

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pufoase" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de casă, cu coajă crocantă și miez pufos - Rețeta simplă de post

pe 21.03 la 15:03

Bomboane Bounty - Deliciu rapid din 3 ingrediente

pe 21.03 la 14:02

Mâncare de praz cu orez și măsline - Rețeta gustoasă de post

pe 21.03 la 10:21

Humus clasic - Reteta gustoasa de casa

pe 20.03 la 17:01

Cantuccini cu migdale - Crocanti si deliciosi

pe 20.03 la 16:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2285 puncte

oanapl

1086 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

abstract01

400 puncte

vasimur

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chifle si scovergi umplute cu urda si marar