"Retete de suflet"
Aceste painici se pot prepara cu orice aveti prin frigider si sunt perfecte ca gustare, mic dejun langa un iaurt sau oricum preferati sa le serviti.
Pt. aluat:
Pt. umplutura:
Pentru acest aluat am apelat la ajutorul masinii de paine. Am introdus ingredientele in ordinea scrisa, am pornit aparatul si el a facut toata treaba. Dupa ce a terminat de framantat aluatul, am lasat la dospit.
Intre timp se prepara ingredientele pentru umplut aceste painici. Cascavalul se taie in bucatele mici sau se poate da pe razatoare. Se mai pot adauga si alte ingrediente, eu cam atat am avut la dispozitie in momentul in care le-am pregatit. Se poate adauga masline, ardei, porumb... asa cum am zis, cu orice gasiti prin frigider.
Cand este gata aluatul, se rup bucati mici de aluat, se intind in forma rotunda cu ajutorul sucitorului, se unge cu ketchup si se pune sunca si cascavalul. Daca aveti si altceva, le adaugati. Se strange aluatul formandu-se o bila cat de cat rotunda si se asaza in tava. Se procedeaza la fel cu restul aluatului. Se mai lasa sa dospeasca in tava cateva minute dupa care se ung cu oul batut, se presara deasupra seminte de susan si se da tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-35 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.
Se servesc calde sau reci, dupa bunul plac al fiecaruia.
Pofta buna!
1
Se pot umple cu orice aveti la indemana.