Pajitura cu blat de nuca si crema de nuca de cocos

de Dea_Dea in Prajituri, 3 Mai 2013 | 3535 vizualizari

 

O combinatie de retete! :) Cum este obiceiul meu sa combin , dar care a iesit minunata!

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 5 oua
  • 2 linguri apa
  • un praf de sare
  • 2 linguri ulei
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • o lingurita praf de copt.

SIROP:

  • 200 ml apa
  • 2 linguri zahar
  • esenta de rom

CREMA:

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri gris
  • 200 ml frisca
  • 4 linguri zahar
  • esenta de vanilie
  • 4 linguri nuca de cocos colorata

ORNAT:

  • nuca macinata
  • nuca de cocos cocorata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pajitura cu blat de nuca si crema de nuca de cocos:

BLAT:

Se bat albusurile spuma cu apa si praful de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine compozitia lucioasa. Se adauga galbenusurile frecate cu ulei . Se adauga nuca macinata se omogenizeaza , iar la final faina amestecata cu praful de copt.
Se pune in tava(20x30)tapetata cu hartie de copt . Se da la cuptorul preincalzit la foc potivit 40-45 min.
Se scoate si se lasa la racit pe gratar.

SIROP:

Apa cu zaharul se pun pe foc pana se topeste zaharul, apoi se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

CREMA:

Laptele cu grisul, zaharul,frisca si esenta de vanilie se pune pe foc pana se ingroasa, se adauga nuca de cocos si se mai lasa 5 min.

Blatul se taie in doua si se insiropeaza. Se pune jumatate de blat , jumatate de crema, partea cealalta de blat si deasupra iarasi crema.

Se orneaza cu nuca macinata si nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Nuca din blat se poate inlocui cu mac.

2

La crema in loc de frisca se poate pune unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pajitura cu blat de nuca si crema de nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

angyb 1

03.05.2013, 14:47

la o felie ma inscriu si eu

Rocsi 1

03.05.2013, 22:12

O combinatie delicioasa..O bucatica si pentru mine

adry88 1

04.05.2013, 08:25

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânzoaice sărate - Rețeta savuroasă dobrogeană

ieri la 10:50

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

pe 22.01 la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

pe 22.01 la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert Tiramisu cu cafea espresso