Pan de Hojaldre

de RuxyRux in Piine, 28 Noi 2010 | 4861 vizualizari

 

O paine atat de aromata si cu o coaja crocanta si miez pufos pe care nu o vei uita niciodata...

 

INGREDIENTE

Maia:

  • 100 gr faina
  • 60 gr apa
  • 4 gr drojdie (am folosit drojdie uscata)

Aluat:

  • 500 gr faina
  • 250 gr apa calduta
  • 6 gr drojdie uscata/ 20 proaspata
  • 1 lingura ulei masline
  • 8 gr sare
  • 30 gr + 30 gr ulei masline susan (optional)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pan de Hojaldre:

Maiaua:

Se amesteca faina cu drojdia  se adauga apa lacduta si se framanta pana se obtine o bila mica pe care o lasam sa creasca o ora pana isi dubleaza volumul.

Se amesteca faina cu drojdia pentru aluat se face o gropita in centrul ei apoi se adauga maiaua si lingura de ulei.

Se framanta pana se obtine o bila si apoi se lasa o ora la loc cald sa creasca.

Se rastoarna pe masa infainata si se imparte in doua parti egale.

Fiecare bucata de aluat se intinde si se unge cu 15 gr ulei (fiecare painica).

Se impatureste foaia in 4 intai pe lungime si apoi pe latime.

Dupa ce impaturim lovim de cateva ori foaia cu facaletul.

Lasam foile facute pachet 20 de min pe masa.

Luam din nou fiecare foaie si intindem apoi ungem cu restul de 15 gr( din totalul de 30 gr pentru fiecare painica).

Rulam incepand din capatul mai ingust al foii si asezam in tava de copt tapetata cu foaie pergament.

Cu un cutit foarte tare ascutit taiem foarte adanc pana la baza tavii, se taie numai mijlocul painicii restul capetelor ramanand intregi.

Lasam din nou painica la crescut pana se deschide frumos si isi dubleaza volumul.

Ungem cu ulei de masline, presaram susansi dam la cuptor la 200 grade penrtu 30 de minute.

Obtinem o painica atat de delicioasa care poate ornamenta frumos masa de Paste sau de Craciun...o recomand din toata inima!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pan de Hojaldre" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Grisine cu mac si patrunjel