Clatitute americane pufoase si rumene, cu mere dulci in compozitie si cu topping din belsug ... nu-i asa ca v-ati inscris deja la o portie? :)
Intr-un bol mare am batut cu un tel cele 4 oua cu un praf de sare. Nu trebuie batute foarte mult, doar cat sa se omogenizeze.
Am adaugat laptele, untul moale, esenta si am batut din nou pana s-au amestecat bine.
Am adaugat faina impreuna cu praful de copt. Compozitia incepe sa devina consistenta pe masura ce adaugam faina.
Am pus apoi merele rase (eu le-am decojit inainte), praful de scortisoara si dupa gust putin zahar pudra. Daca merele sunt foarte dulci nu e neaparata nevoie de zahar.
Am incins bine o tigaie antiaderenta pentru clatite. Tigaia mea este special pentru clatite, este destul de mare, asa ca am copt cate 2-3 clatitute in acelasi timp.
Am pus pentru fiecare clatita cam 2 linguri de compozitie. Nu este nevoie sa o intindem fiindca se lasa ea usor, atat cat este nevoie.
Clatitele pufoase se coc foarte repede, asa ca dupa aprox 1 minut le intoarcem pe cealalta parte si mai lasam putin pana devin aurii.
Fiind cu mere in compozitie se servesc foarte ok si simple, dar eu am ales sa le pun topping de capsuni. Merg bine si cu sirop de fructe, cu gem, dulceata, miere si nuci. Cu fructe proaspete, orice va place mai mult.