Pandispan cu mac, piersici si struguri negri

de Valclaudia in Prajituri, 6 Aug 2014 | 4309 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 50 gr.seminte de mac
  • 2 piersici mari si coapte
  • 1 ciorchine strugure negru
  • cca 2 linguri de gris
  • zahar pudra si pudra de scortisoara pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mac, piersici si struguri negri:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana-si dubleaza volumul.

Adaugam semintele de mac si praful de copt stins intr-o lingura suc de lamaie.

In amestecul obtinut adaugam pe rand cele 5 linguri apa minerala, apoi incorporam faina si spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus, avand grija ca spuma sa nu se lase.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem o tava cu ulei,o tapetam cu faina, adaugam amestecul obtinut, presaram gris pe toata suprafata blatului,apoi aszam din loc in loc felii de piersica si boabe de strugure.

Dam tava la copt, cca 30-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racorit, apoi o pudram cu zahar pudra si scortisoara.

Dupa ce s-a racit complet, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mac, piersici si struguri negri" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu fructul dragonului