Pandispan cu mac, piersici si struguri negri

de Valclaudia in Prajituri, 6 Aug 2014 | 4480 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 7 linguri faina alba proaspat cernuta
  • 5 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 50 gr.seminte de mac
  • 2 piersici mari si coapte
  • 1 ciorchine strugure negru
  • cca 2 linguri de gris
  • zahar pudra si pudra de scortisoara pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu mac, piersici si struguri negri:

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile le batem spuma cu praful de sare.

Galbenusurile le mixam cu zaharul pana-si dubleaza volumul.

Adaugam semintele de mac si praful de copt stins intr-o lingura suc de lamaie.

In amestecul obtinut adaugam pe rand cele 5 linguri apa minerala, apoi incorporam faina si spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus, avand grija ca spuma sa nu se lase.

Preincalzim cuptorul la 175 grade.

Ungem o tava cu ulei,o tapetam cu faina, adaugam amestecul obtinut, presaram gris pe toata suprafata blatului,apoi aszam din loc in loc felii de piersica si boabe de strugure.

Dam tava la copt, cca 30-35 minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem prajitura din cuptor, o lasam la racorit, apoi o pudram cu zahar pudra si scortisoara.

Dupa ce s-a racit complet, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu mac, piersici si struguri negri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură răsturnată cu fructe carambola