Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata

de Oana in Dulciuri, 28 Apr 2015 | 5387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • oua- 6 buc
  • zahar- 200 gr
  • faina- 200 gr
  • ulei- 4 linguri
  • praf de copt- 1 lingurita
  • un praf de sare
  • ciocolata neagra- 50 gr
  • migdale- 100 gr
  • stafide- 100 gr
  • crema de whisky- 2 linguri
  • esenta de rom- o lingura
  • Glazura:
  • ciocolata neagra- 50 gr
  • smantana pentru frisca- 50 ml
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata:

  • Spalati stafidele, apoi opariti-le cu apa clocotita. Scurgeti apa si adaugati peste ele esenta de rom si crema de whisky

  • Separati ouale si bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o bezea. Adaugati apoi zaharul si mixati pana obtineti o bezea lucioasa si ferma.

  • Amestecati galbenusurile cu uleiul, putin cate putin, pana se ingroasa, apoi rasturnati-le peste bezea. Amestecati usor cu spatula, de jos in sus, sa nu se lase bezeaua.

  • Amestecati faina cu praful de copt si cu migdalele macinate marunt si puneti putin cate putin peste amestecul de bezea, amestecand usor de fiecare data.

  • La final adaugati stafidele cu tot cu siropul de rom si ciocolata taiata marunt.

  • Tapetati cu ulei si faina o tava patrata sau tava de chec si rasturnati compozitia

  • Coaceti pandispanul in cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru 45 de minute si faceti testul scobitorii.

  • Dupa ce s-a copt, lasati pandispanul la racit in tava si pregatiti glazura amestecand ciocolata rupta bucati si smantana fierbinte.

  • Turnati glazura peste pandispan si feliati dupa plac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu migdale, stafide si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 1100 lei
2899.99 lei
1799.99 lei

COMENTARII (29)

Oana 1

29.04.2015, 11:38

A fost foarte aromat, de la stafidele "imbatate"

mirela0911 1

29.04.2015, 12:57

Ce minunatie!

Bya Ralu 1

05.05.2015, 14:00

hmmmmmm

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

Rondele de ceapa pane, la tigaie – delicioase si simplu de facut

de vasimur 4

pe 21.11 la 11:23

Mini rulade de cotlet de porc - Savoare maximă într-un preparat excelent

pe 21.11 la 11:02

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]