Pandispan cu nuca si mere

de Oana in Prajituri, 25 Iul 2009 | 30402 vizualizari

 

Prajitura este foarte rafinata si extrem de delicioasa!

 

INGREDIENTE

        Aluat:
  • 2 oua
  • 60 g nuca macinata
  • 60 g zahar
  • 60 g faina
  • 1 plim zahar vanilat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare
        Umplutura:
  • 5-6 mere (eu am pus 3 mere si 2 nectarine)
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • 15 jumatati de miez de nuca
        Pentru ornat:
  • 2-3 linguri dulceata de caise
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • zahar pudra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu nuca si mere:

Mai intai pregatim mere. Se spala, se curata, se taie pe jumatate, se scoate cu grija cotorul si apoi se cresteaza pe partile rotunjite. La fel se procedeaza si cu nectarinele sau piersicile, in caz ca vreti sa le combinati. Se aseaza pe o farfurie si se stropesc cu zeama de lamaie.

Ouale se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare si se bat cu mixerul pana cand se obtine o crema deschisa la culoare, aproape alba si foarte pufoasa.

Faina se amesteca cu nuca macinata si praful de copt si se toarna in ploaie peste crema de oua, amestecand incet cu o lingura de lemn.

Se pregateste o forma cu pereti detasabili, cu diametrul de 24 cm, se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina. Se incinge cuptorul, la foc mediu spre mic.

Se toarna pandispanul in forma si se niveleaza cu lingura, apoi se aseaza deasupra merele (alternand cu nectarine) cu partea scobita in jos. Jumatatile de nuca se infig in spatiile dintre mere.

Se pune forma in cuptor, cam 20 de minute, pana se rumeneste putin deasupra. Se verifica cu scobitoarea.

Intre timp se amesteca dulceata de caise cu scortisoara si se unge prajitura fierbinte, cu ajutorul unei pensule. Se lasa la racit in forma si apoi se pudreaza cu zahar.

TIPS-URI

1

Dulceata se poate amesteca cu 1 lingura de lichior de caise, pentru aroma deosebita.

2

Aroma de nuca iese mai bine in evidenta daca rumeniti inainte nucile in cuptor sau intr-o tigaie fara ulei.

3

Nucile se pot inlocui cu alune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu nuca si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si nuca - La multi ani bucataras.ro