Pandişpan cu vişine şi piersici

de diaconta in Prajituri, 12 Iun 2014 | 3723 vizualizari

 

O prăjitură deosebită, pentru care putem folosi orice fel de fructe.Eu am folosit de data aceasta vişine şi piersici,dar este foarte bună cu prune.Se face relativ repede şi se consuma la fel de repede.

 

INGREDIENTE

  • 6 ouă cântărite(ale mele au avut 400 gr)
  • Zahar si faina egal cu greutatea ouălor (deci câte 400 gr)
  • 180 ml ulei
  • 8 linguri apa
  • 1 plic praf de copt
  • Zeama de la ½ lamâie
  • Griş pentru fructe
  • Caise sau orice alte fructe
  • Sare
  • Esenta vanilie
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandişpan cu vişine şi piersici:

Am cântarit ouale(ma amuza faza asta) si am separat albusurile de galbenusuri..

Galbenusurile le-am mixat cu zaharul si am adaugat pe rând cele 8 linguri de apa.

Am pus uleiul câte putin mixând în continuare.

Am adaugat coaja de lamâie si esenta de vanilie.La urma praful de copt dizolvat în zeama de lamâie.

Fructele le –am dat prin griş pâna am facut pandispanul.

Am batut albusurile spuma cu un praf de sare.

Am încorporat si faina în amestecul de oua,apoi albusurile amestecând usor cu o paleta.

Am pus compozitia într-o tava tapetata cu hârtie,am pus deasupra fructele si am pus tava în cuptorul preîncalzit pentru aproximativ 40 de minute.

Focul va trebui sa fie mai mare primele 5 minute,apoi reduceti focul foarte mult.

Verificati cu scobitoarea când este copt blatul.

Se presara asa fierbinte cu zahar tos.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandişpan cu vişine şi piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Rocsi 1

13.06.2014, 21:33

Un desert foarte bun!

xana 1

14.06.2014, 23:42

Delicios!!

laura_n 1

16.06.2014, 15:42

deci tu cantaresti ouale ia sa fac si eu asa )))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandişpan genovez