Pandispan pentru tort buturuga

de Doralinda in Dulciuri, 17 Mar 2013 | 5888 vizualizari

 

Imi era frica ca o sa-mi crape blatul, fiind si prima oara cand am incercat aceasta reteta, dar nu, a iesit minunat!

 

INGREDIENTE

  • 2 linguri faina
  • 100 gr cacao neindulcita(70%)
  • 1 lingura praf de copt
  • 8 oua
  • 330 gr zahar
  • un sfert ceasca migdale macinate sau 1 lingura vanilie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan pentru tort buturuga:

Amestecam impreuna cacao cu faina si praful de copt si lasam deoparte. Punem ouale cu zaharul intr-un bol si mixam cu mixerul la viteza mare cca 15 min pana cand compozitia devine densa si are culoare pala. Turnam cate putin peste compozitie, faina amestecata cu cacao si amestecam incet cu o lingura (la mixer va face balonase de aer) pana cand devine o compozitie omogena. Asezam compozitia intr-o forma dreptunghiulara 30cm cu 40cm, care in prealabil am pus hartie de copt si punem la cuptorulul preincalzit la 190C ptr cca 20-25 min(depinde de cuptorul fiecaruia) sau pana cand vedem ca, incepe sa se intareasca pe la colturi.

Scoatem blatul din forma si rasturnam pe un prosop de bucatarie, si tragem usor de hartie pana se desprinde toata.infasuram cu prosopul si rulam apoi infasuram blatul cu tot cu prosop, in foaie de ciolofan transparent si lasam sa se raceasca.

Cand s-a racit, e gata de desfasurat usor si de umplut cu garnitura pe care o doriti!

TIPS-URI

1

Cand scoateti blatul din forma, puteti sa rasturnati direct pe masa avand presarat zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pentru tort buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Belle (frumoasa si bestia)