Panettone

de mimmi in Dulciuri, 4 Ian 2012 | 4300 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba,
  • 20 g drojdie uscata,
  • 1 ou,
  • 2 albusuri,
  • 200 g zahar,
  • 100 g unt,
  • 30 ml lapte,,
  • 1 praf de sare,
  • dupa gust esenta migdale si esenta lamaie,
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala,
  • 150 g fructe confiate
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panettone:

 Dizolvam drojdia in 30 ml lapte si 100 g faina, amestecam si lasam la crescut, la loc cald, peste noapte. A doua zi, framantam aluatul cu 100 g faina si cca 30 ml apa calduta, apoi il lasam la dospit 2 ore. Dupa cele doua ore, framantam din nou cu inca 100 g faina si cca 30 ml apa calduta, pana obtinem un aluat elastic si moale, pe care il lasam la dospit inca 2 ore.

Topim untul impreuna cu zaharul, esentele, un praf de sare si coaja de portocala. Dupa ce s-a topit untul si zaharul, il lasam la racit. Cand s-a racit incorporam oul si albusurile batute ( ca pentru omleta). Dupa ce au trecut cele 2 ore, punem in masina de paine aluatul impreuna cu amestecul de oua si fructele confiate sau daca nu aveti masina de paine se framanta cu mana, dar atentie, aluatul trebuie sa fie foarte bine framantat.

Tapetam o oala inalta cu hartie de copt, asezam aluatul si il lasam la dospit inca 1 h si 30 de minute. Introducem cozonacul in cuptorul preincalzit, pentru cca 50 de minute, dupa ce s-a racit complet, il scoatem din forma si il putem savura

Daca ti-a placut reteta noastra "Panettone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pudding din panettone cu caramel si ciocolata