Panna cotta cu piersici

de Oana in Prajituri, 5 Sep 2010 | 6576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 ml smantana lichida grasa
  • 200 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic gelatina (10g)
  • 3 piersici
  • 1 plic tort gelee
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu piersici:

Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si se mai lasa 1 minut la fiert.

Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se omogenizeaza bine cu un tel.

Patru boluri se ung cu ulei si se toarna amestecul de lapte. Se lasa la racit cel putin 2 ore, pana se incheaga, in frigider.

Piersicile se spala, apoi se taie in cuburi. Jeleul se prepara dupa instructiunile de pe plic. Dupa ce se ia de pe foc se adauga in craticioara piersicile si apoi se imparte deasupra celor 4 boluri cu panna cotta. Fructele se aseaza repede pentru ca se incheaga jeleul foarte rapid. Se lasa la frigide pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu oreo

de Rocsi 9

ieri la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

ieri la 11:51

Plăcintă cu brânză, ceapă verde și mărar - Rapidă și delicioasă

ieri la 10:32

Baclava de casă - Rețeta delicioasă pentru iubitorii deserturilor orientale

pe 21.02 la 14:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta "made by Florinu"