Papanasi cu dulceata de zmeura

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 19 Feb 2012 | 3761 vizualizari

 

Buni ! Buni!

 

INGREDIENTE

  • 200 grame branza proaspata
  • 100 grame zahar
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita  cu suc de lamâie si coaja rasa
  • esenta de vanilie
  • o picatura esenta de migdale
  • zahar  vanilat
  • un praf  de sare
  • 500 gr faina
  • ulei pentru prajit
  • smântâna si dulceata pentru ornat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu dulceata de zmeura:

Brânza, se amesteca impreuna cu zaharul, ouale, sarea, esentele si coaja de lamaie, atat cat sa se omogenizeze toate ingredientele. Adaugam apoi, faina cernuta impreuna cu praful de copt,  amestecand bine. Daca este necesar, mai putem adauga putina faina.
Impartim aluatul in 6 bilute mai mari (cat o piersica) din care formam discurile si in sase bilute mai mici pe care le vom pune la prajit in uleiul încins. Rumenim bilutele si discurile, pe ambele parti avand grija ca focul sa nu fie prea iute, in caz contrar papanasii prajindu-se doar la exterior, ramanad cruzi in interior.
Cand s-au rumenit frumos scoatem discurile si bilutele pe un servet pentru a scapa de surplusul de grasime
Inainte de a  servi papanasii ii ornam cu smantana si cu dulceata de zmeura, mai mult sau mai putin! :D

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

ionela2682 1

19.12.2012, 14:30

Chiar ca-s buni!

camelia75 1

09.04.2013, 17:12

Ce pofta mi-ai facut!!!Maine trec la treaba!!!

Dya Daniela Andrei 1

09.04.2013, 17:39

Incearca-i si pe cei cu afine! Sunt minunati!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aluat de foietaj rapid