Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici

de botcrina in Dulciuri, 27 Feb 2014 | 5739 vizualizari

 

Sunt delicioşi!

 

INGREDIENTE

  • 1200 g brânză dulce
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de la 1 lămâie
  • 300 g făină
  • 1 praf de copt
  • 500 ml ulei pentru prăjit
  • dulceaţă de piersici
  • frişcă lichidă
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici:

Într-un vas înalt punem brânza, spargem oăle şi frământăm bine, apoi adăugăm zahărul, coaja rasă de lămâie,sarea, zahărul vanilat şi făina amestecată cu praful de copt.

Amestecăm bine până devine un aluat omogen.

Punem uleiul să se încingă bine.

Modelăm papanaşii apoi îi aranjă pe o planşetă presărată cu făină.

Eu am făcut papanaşii rotunzi, apoi după ce i-am aranjat pe planşetă am făcut la fiecare câte o gaură la mijloc.

De asemenea am făcut şi papanaşi în formă de biluţe pe care i-am folosit la decorul papanaşilor.

Prăjim papanaşii în uleiul încins, apoi îi scoatem pe un şerveţel absorbant.

Batem frişca lichidă şi o punem la rece până terminăm papanaşii.

Când papanaşii s-au răcit puţin ornăm cu frişcă şi gem de piersici.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

papanaşii se pot servi cu gem de care doriţi

2

eu am folosit frişcă în loc de smântână

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanaşi cu frişcă şi gem de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor (reteta cu numarul 100)