Papanasi cu iaurt

de Criss in Prajituri, 29 Feb 2012 | 27216 vizualizari

 

Din ciclul "nimic nu se arunca, totul se transforma" ca doar e criza :), am facut acesti papanasi deliciosi si pe care am sa-i repet cu siguranta. Intr-o perioada Alex primea la scoala biscuiti si lapte, ba chiar si mere pe care le-am transformat pe rand in salam de biscuiti, tarta cu mere sau tort cu crema de zahar ars. Mai nou primeste iaurt. La inceput vreo 2-3 zile l-a baut, apoi dintr-o data nu i-a mai placut. Drept sa spun nici mie nu-mi place dar nu m-am indurat sa-l arunc pentru ca m-am gandit ca e pacat. Una din colegele mele, tot mama unui elev a venit cu ideea salvatoare si mi-a zis sa fac acesti papanasi. Zis si facut, azi am incercat reteta de papanasi cu iaurt. Foarte buni. Alex a zis "mami e exact gustul de la gradinita". In sfarsit! Am reusit si eu sa fac ceva pe placul printisorului meu mofturos, pentru ca indiferent ce mancare imi cerea si eu ii faceam, imi spunea "nu-i ca la gradi".
Deci, sa va spun si voua cum am facut acesti papanasi, in cazul in care sunteti in pana de idei...

 

INGREDIENTE

  • 800 ml iaurt (4 cutii)
  • 200 g gris
  • 4 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2 oua
  • 50 g unt
  • 4-5 linguri cu varf, pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi cu iaurt:

Iaurtul se se pune intr-un vas. Se adauga zaharul, zaharul vanilat si cele doua oua batute. Se amesteca bine si se pune vasul la fiert pe foc mic.  In momentul in care incepe sa fiarba si pare sa se branzeasca, se adauga grisul in ploaie si se amesteca bine cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa ca o budinca mai groasa si se lasa sa se racoreasca 10 minute. Intre timp se topeste untul si se rumeneste putin pesmetul in untul topit. Din compozitia de gris se ia cu lingura si se formeaza galuste sau se pot face si cu mana si se dau prin pesmet. Se servesc pudrati cu zahar sau cu dulceata deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Criss 1

03.03.2012, 07:45

Oana, incearca si cu iaurt, in mod sigur o sa le placa baietilor.

MOKUSKA 1

24.06.2014, 17:12

Arata delicios

Criss 1

24.06.2014, 19:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

Omletă haioasă cu ochișori – Rețetă rapidă pe placul copiilor

de RODIMUR 8

pe 17.02 la 13:30

ULTIMELE COMENTARII

nbaulan

http://omeglechat.love/ is an anonymous social networking platform where users can engage in text and video chats with strangers worldwide. It offers a unique way to meet new people and share thoughts without the need for an account. To use Omegle, simply visit the website, choose between text or video chat options, and start conversing with random users. The effects of Omegle can be both positive and negative; it promotes global friendships but can also expose users to inappropriate content or cyberbullying. Overall, it’s a fun way to connect, but users should exercise caution and prioritize their safety while online.

Aperitiv tartine cu crema de branza si somon afumat

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor