Răsfață-te cu papanași cu smântână și dulceață, desertul tradițional românesc preferat de toți. Gust dulce, textură pufoasă și combinație perfectă de arome! Pentru a pregăti Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas sunt necesare următoarele ingrediente: brânză de vaci, făină, ou, zahăr, dulceață, smântână.
Cum se prepara acesti Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas:
Amestecă într-un bol făina, un praf de sare, praful de copt, zahărul. Adaugă oul, brânza de vaci, esența de vanilie și amestecă bine toate ingredientele până obții un aluat omogen și lipicios.
Scoate-l pe blatul de lucru bine înfăinat și modelează câte o bilă mai mare, apoi dă-i formă de papanaș. Modelează la fel bile mai mici.
Încinge uleiul într-o tigaie și prăjește papanasii pe ambele părți, la foc mediu, apoi scoate-i pe o farfurie tapetată cu hârtie de masă ca să absoarbă excesul de ulei.
Garniseste-i cu smântână și dulceața preferată și servește-i calzi. Sunt foarte pufoși și gustoși.
Incearca si reteta de Papanasi din gris, deliciosi sau varianta de Papanasi muntenesti, la fel de gustosi.
Iti recomandam si reteta de Papanasi cu smantana si topping de dulceata.