Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi

de Lau in Dulciuri, 18 Iun 2018 | 2787 vizualizari

 

M-am inspirat de la Diaconta.

 

INGREDIENTE

  • 600 g iaurt
  • 200 ml lapte
  • 120 g gris
  • 100 g zahar
  • 3 galbenusuri
  • 2 albusuri
  • 50 g unt
  • 1 praf de sare
  • esenta de vanilie
  • Crusta
  • 10 buc piscoturi
  • 70 g unt
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi:

Crusta-maruntim piscoturile cu ajutorul unui robot,topim untul intr-o tigaie, adaugam piscoturile si prajim cateva minute.

Intr-o cratita adaugam iaurtul, laptele, untul si zaharul.

Punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam grisul in ploaie,amestecand incontinuu cu tel.

Lasam sa fiarba la foc mic pana ce se ingroasa.

Luam vasul de pe foc, adaugam galbenusurile,un praf de sare, esenta de vanilie.

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul, adaugam 3 linguri de zahar si mixam pana ce devine o bezea.

Incorporam unsor in compozitia de gris.

Lasam sa se raceasca dupa care cu o lingura modelam papanasi.

Tavalim papanasi prin crusta si asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul incalzit pentru 20 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papanasi din iaurt in crusta de piscoturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]