Papricas de cartofi - de post

de Corinuta in Mancaruri de post, 12 Noi 2010 | 7882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg cartofi
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • 2-3 morcovi
  • 500 ml rosii pasate
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingurita oregano
  • 1 lingurita paprika (boia)
  • sare, piper macinat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de cartofi - de post:

Se curata ceapa, usturoiul si morcovii, se spala si se toaca - ceapa si usturoiul cubulete, iar morcovul felii. Se pun la calit in ulei ceapa si morcovii. Cand s-au inmuiat se adauga usturoiul, oregano si paprika, se amesteca bine si se toarne peste ele cca 3 litri de apa rece. Se lasa sa dea in clocot. 

Intre timp se curata cartofii, se spala si se taie rondele, apoi se pun la fiert cand apa da in clocot si se fierb aprox. 15 minute. Se adauga rosiile pasate, se condimenteaza cu sare si piper si se mai fierbe 5 minute.

Poftiti la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de cartofi - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Sylvia 1

15.11.2010, 19:03

excelent arata si cu muraturi

Bucataras Medi 1

20.11.2010, 19:08

eu nu-s mofturoasa precum Gaby asa ca vin la o portie ca buna-i mancarea si fara carnita.................

elena1988 1

08.02.2011, 10:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi scazuti, cu mamaliguta