Imi era dor de o mincarica calda, de o tocanita cu sos...a iesit un papricas delicios, iar galustele cum le fac rar nu mai stiam exact cantitatile... am cautat retete si am dat peste cea a lui Miha si am facut galustele ei...minunate...
Ceapa taiata marunt se caleste in 3-4 linguri ulei de masline. Se adauga ardeiul taiat feliute, cubulete, cum doriti si se lasa la calit 2-3 minute. Se adauga morcovul curatat si taiat rondele, carnea spalata si taiata bucati, 2-3 cescute cu apa, se pune capac si se lasa sa fiarba 1 ora.
In tot acest timp facem galustele: punem apa, uleiul si un praf de sare sa fiarba. Cind apa fierbe se ia de pe foc, se adauga faina toata si se amesteca energic cu un tel sau lingura de lemn. Se lasa putin sa se racoreasca si se adauga pe rind ouale, amestecind la fel de energic dupa fiecare. Punem o craticioara cu apa si putina sare la fiert, iar cind apa clocoteste punem galuste din aluatul facut de marimea unei cirese, iar cind acestea se ridica la suprafata le luam cu o spumiera.
Dupa ce carnea de vitel este aproape fiarta se pun rosiile curatate de coaja si taiate cuburi,sare, boiaua afumata,pasta de gogosari si se mai lasa 20-30 minute pe foc. Aici, eu am transferat tocanita intr-un vas de pamant, am adaugat piper, pasta de ardei iute dupa gust, usturoiul pisat si galustele. Am acoperit vasul cu capac si l-am mai dat la cuptor 20 minute. Nu este necesar sa o dati la cuptor, ci puteti sa puneti galustele direct in vasul in care ati facut pina acum tocanita.
Presarati in farfurie putin marar tocat fin si serviti calda cu paine de casa. Pofta buna!!!
1
dupa ce puneti galustele in oala nu mai amestecati cu lingura sa nu se zdrobeasca, ci agitati usor vasul