Paprika Pui si pilaf de orez cu stafide si coriandru proaspat

de mihaelaradu in Pui, 17 Ian 2011 | 7159 vizualizari

 

Noua nu ne place pilaful de orez! Sotul meu are o trauma din armata :) Insa de curand, am fost invitati la cineva si ni s-a servit curcan umplut cu pilaf de orez cu stafide si castane! Delicios! Doar ca eu nu mananc decat carne de pui si castanele nu-mi plac in mancare (dau o culoare ciudatapilafului). Ce urmeaza, e o combinatie de imaginatie si "furt" :)

 

INGREDIENTE

  • 6-8 bucati de pulpe superioare fara piele (eu am folosit piept de data asta, pentru ca incerc sa ma tin de o dieta)
  • 1/2  lamaie stoarsa
  • 2-3 catei de usturoi zdrobiti
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de boia dulce
  • 1  varf de lingurita de scortisoara macinata
  • 3-4 linguri de iaurt natural
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa alba, medie, tocata marunt
  • 300-400 gr orez (basmati, pentru ca bobul nu se moaie f tare)
  • 1 cub Knorr (de legume)
  • 1/2 canita de stafide maruntite (se taie marunt)
  • cateva frunze proaspete de coriandru tocate marunt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprika Pui si pilaf de orez cu stafide si coriandru proaspat:

1. Amestecam sucul de lamaie cu usturoiul zdrobit, boia dulce, boia iute si scortisoara

2. Intr-un vas asezam bucatile de pui si le condimentam cu pasta de condimente. Lasam la frigider pentru 2-3 ore (de preferat), insa eu pentru ca m-am grabit, l-am lasat doar 20 minute la frigider (gustul a fost identic).

3. Intr-o tigaie tip grill incalzim 2-3 linguri de ulei si asezam bucatile de pui, intorcandu-le din timp in timp ca sa se rumeneasca pe ambele parti. Cand carnea este aproape gata, ungem bucatile de pulpe (piept de pui) cu iaurt si lasam pe foc mic, pana carnea este gatita bine.

4. Intre timp, calim ceapa tocata intr-o lingura de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam orezul si cubul Knorr, amestecand continuu ca orezul sa nu se lipeasca de oala. Turnam prima cana de apa calda, amestecam si lasam apa sa scada. Adaugam treptat cate o cana de apa pana cand bobul orezului este fiert al-dente. Pentru mine este foarte important ca orezul sa nu fie moale, terciuit. De aceea, gatesc pilaful la foc mic, neacoperit, amestec mereu si adaug apa treptat.

5. Cand orezul este aproape fiert adaugam stafidele si fruzele de coriandru taiate marunt.

Pofta buna!

P.S. : O portie de pilaf si paprika-pui (2 bucati piept de pui, cca 250 gr) are aproximativ 600 calorii (numarate de nutritionistul meu pt dieta care INCERC sa o urmez acum)

TIPS-URI

1

Scortisoara cu puiul fac pereche buna intotdeauna! Asta am invatat-o de la soacra mea care este un fel de expert culinar, intr-un hotel de 5 stele. A avut dreptate! Merita incercat!

2

Iaurtul, folosit in loc de smanatana, va fragezi carnea, va aduce prospetime mancarii si va reduce caloriile

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprika Pui si pilaf de orez cu stafide si coriandru proaspat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fast food acasa