Paprikas de pui

de T I M E A in Pui, 15 Mai 2012 | 6476 vizualizari

 

O mancare tarditionala ungureasca foarte populara la noi si foarte gustoasa

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de: 

  • 1 kg carne de pui 
  • 1 ceapa mare 
  • 1 ardei rosu 
  • 1 rosie 
  • 2 lingurite paprika rosie 
  • sare si piper 
  • 2 linguri faina
  • 100 ml smantana sau lapte 
  • patrunjel verde 
  • ulei 
  • apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paprikas de pui:

Eu am folosit 1 kg pulpe superioare pe care le-am spalat bine si le-am dat jos pielea.

Curatam ceapa si ardeiul, tocam marunt si calim in cateva linguri de ulei. Adaugam  rosia decojita si tocata marunt si lasam pe foc inca aprox 3 min ametecand sa nu se arda.

Luam de pe foc si adaugam cele doua lingurite de paprika. Umplem apoi vasul pe jumatate cu apa si punem inapoi pe foc. Cand fierbe apa adaugam carnea taiata. (am taiat pulpele in doua).

Lasam la fiert la foc mic, acoperit, cca 30-40 min. Adaugam sare si piper dupa gust.

Cand s-a fiert carnea adaugam dresatura. Amestecam cele doua linguri de faina cu lapte sau smantana., adaugam cateva linguri din tocanita fierbinte, amestecam si turnam in vas. Lasam sa mai dea o data in clocot, amestecand sa nu se prinda de fundul vasului, adaugam apoi patrunjelul tocat si luam de pe foc.

Servim cald cu paine de casa sau cu mamaliguta.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paprikas de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Closca cu puii de aur - pulpe umplute