Para cu mascarpone si jeleu de portocala

de alldaycooking in Dulciuri, 12 Apr 2011 | 4449 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 para
  • 1 portocala
  • unt
  • scortisoara
  • mascarpone
  • miere
  • gelatina
  • migdale macinate
  • ricota
  • zahar vanilat
  • afine
  • frunze de menta 
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Para cu mascarpone si jeleu de portocala:

Para am taiat-o in jumatate si am asezat-o intr-o tava termorezistenta. Am presarat putina scortisoara si am adaugat cateva cubulete mici de unt pe cele 2 jumatati de para. Le-am uitat putin cam mult in cuptor, in principiu ar fi suficient 20 de minute la 170 grade Celsius.

Pentru jeleu am stors sucul de portocala, am ras putina coaja de portocala, l-am amestecat si am pus un betisor de scortisoara. Jumatate dintr-un plic de gelatina l-am pus la hidratat in 50 ml apa. Am incalzit gelatina fara a o fierbe si am amestecat-o cu sucul de portocala din care am scos betisorul de scortisoara. Am pus jeleul in paharele mici si am lasat peste noapte la frigider.

Ricotta se amesteca cu putin zahar vanilat. Para coapta si racita se aseaza pe farfurie, cu o lingurita punem putin mascarpone, glazuram cu miere si presaram migdale macinate. Adaugam pe farfurie jeleul de portocala si il coafam cu putine migdale macinate. Intr-o forma de steluta punem cam 2 lingurite de ricota, scoatem forma si decoram cu bobite de afine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Para cu mascarpone si jeleu de portocala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert cu fructe si branza dulce