Parfait cu migdale caramelizate

de RuxyRux in Dulciuri, 16 Aug 2016 | 4382 vizualizari

 

Pur si simplu...fabulos! Il recomand cu mare, mare drag!

 

INGREDIENTE

  • 160 gr. migdale
  • 100 gr. zahar brun
  • vanilie
  • 1 cutie lapte condensat
  • 500 ml frisca( indulcita am pus eu merge bine si neindulcita)
  • 250 gr. mascarpone
  • 21 forme din silicon pentru briose
Portii: 21
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfait cu migdale caramelizate:

Migdalele se asaza pe o foaie de copt si se coc la cuptor, se racesc si se maruntesc in robot.

Se pune zaharul brun in tigaie si se topeste usor, se caramelizeaza, apoi se adauga migdalele maruntite.

Pe o foaie pergament unsa cu ulei se scot migdalele caramelizate, cu grija sa nu ne ardem, punem deasupra o foaie de copt si presam cu un sucitor sa aplatizam compozitia. Racim perfect si apoi punem in robot si maruntim migdalele caramel.

Frisca se mixeaza, se adauga mascarpone si se mixeaza in continuare, apoi punem si laptele condensat si vanilia. Cu grija punem si migdalele caramelizate.

Cu o lingura punem compozitia in formele de briose si congelam rapid.

Scoatem de la congelator prin rasturnare si decoram dupa inspiratie... apoi ne bucuram de o minunatie de desert! N-am cuvinte sa-l descriu!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfait cu migdale caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

RuxyRux 1

18.08.2016, 22:48

Multumesc mult!

elucubratiiculinare 1

19.08.2016, 09:55

salivez deja

RuxyRux 1

24.08.2016, 22:24

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute festive din carne de curcan - Reteta dietetica

ieri la 13:59

Mâncărică de cartofi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:06

Portokalopita, placinta greceasca cu iaurt si portocale

de Rocsi 9

pe 01.02 la 20:48

Chec pufos cu cacao - Rețeta simplă și economică

pe 31.01 la 16:37

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu nuca si rahat