Parfe de vanilie cu sos de capsuni

de lilik in Dulciuri, 27 Apr 2011 | 7991 vizualizari

 

un DELICIU...

 

INGREDIENTE

  • 6 galbenusuri(sunt de ajuns si 4)
  • 200 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 vanilina
  • 400 ml smantana pt frisca
  • Pt sosul de capsuni:
  • 150-200 gr capsuni
  • 1 lingura de zahar pudra
  • 1 lingurita zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parfe de vanilie cu sos de capsuni:

Batem galbenusurile cu zaharul spuma apoi adaugam laptele fierbinte cu vanilia si punem pe foc mic amestecand in continu cu o lingura de lemn pana se formeaza pe lingura o perdea.

Dam deoparte si batem cu mixerul pana se raceste(10-15 minute circa) apoi dam la frigider.

Intre timp batem smantana si o adaiugam peste crema din frigider,amestecam si punem in forme.

Se pot face portii individuale sau se poate  pune intr-o tava de chec.

Punem in congelator minim 3 ore.

Inainte de a servii parfe-ul pregatim sosul de capsuni:

punem capsunile spalate si uscate cu zaharul si zeama de lamaie in blender si facem un piure pe care il trecem prin sita pt a indeparta semintele.

Servim parfe-ul cu sosul de capsuni deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parfe de vanilie cu sos de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Corinuta 1

28.04.2011, 11:57

minunat!

mamaieelena 1

28.04.2011, 13:20

bun

lilik 1

29.04.2011, 02:27

Corina,mamaieelena

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]