Pariziene cu cascaval si carnat stik

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 11 Iul 2013 | 14718 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina + cca 100 g
  • 250 g lapte batut
  • 10 g drojdie uscata
  • 1 ou
  • 100 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 200 g cascaval de oaie
  • 2 bucati carnat stik
  • 1 galbenus + 2 linguri lapte ptr uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu cascaval si carnat stik:

Cele 500 g faina le-am cernut intr-un castron. Am adaugat drojdia si am amestecat. Treptat am pus laptele batut, oul si sarea. Am inceput framantatul, adaugand uleiul, treptat. Am framantat aluatul cca 10 minute, pana acesta devine elastic. L-am lasat la crescut cca 45 minute, intr-un loc fara curent, intr-un castron, acoperit cu folie alimentara, iar deasupra cu un prosop.

Pe masa infainata am rasturnat aluatul, l-am impartit in 10 bilute, pe care le-am mai lasat la crescut vre-o 10 minute. Fiecare bucata am antins-o cu sucitorul, dandu-i o forma ovala, cu o grosime de cca 0,5 cm. Am franjurat cu un cutit cam jumatate din aluat, iar pe portiunea nefranjurata am pus cam 1 lingura cu varf de cascaval ras si cate rondele de carnat. Am inchis aluatul in zona cu umplutura, presand usor marginile, apoi am rulat. Am procedat identidic la toate cele 10 bilute. 

Am pus cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte, si am dat tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu-mic, pentru 30 minute.

Dupa cum se vede in poza, n-am strans bine marginile, iar la cateva a iesit putin cascaval.. Dar n-a fost bai, s-au mancat toate, si au mai fost solicitari!  Noi am servit parizienele cu cate o cana de iaurt de capra. O bunatate de combinatie!!!

Va invit la niste cornuri satioase si delicioase!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu cascaval si carnat stik" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]