Pariziene cu magiun de prune

de babi5 in Dulciuri, 3 Oct 2013 | 8716 vizualizari

 

Mi-a facut Corina o pofta aseara cu parizienele ei cu branza si stafide incat azi le-am executat si eu, dar cu magiun de prune, cu mici modificari. Rezultatul? Bune, bune... Multumesc Corina

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 100 gr margarina
  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 150 gr zahar
  • 1 zahar vaniliat
  • razatura de lamaie
  • 2 linguri pesmet
  • 1 cub de drojdie
  • putina sare
  • 1 borcan 450 gr magiun de prune (sau de care doriti )
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pariziene cu magiun de prune:

Am pus faina intr-un castron, am facut un cuib in ea, am adaugat drojdia, sarea si zaharul peste care am pus laptele cald, am facut o maia si am lasat 10 minute sa creasca. Apoi am topit margarina, am adaugat zaharul vaniliat, 2 galbenusuri, razatura de lamaie si margarina topita. Am  framantat un aluat potrivit ca si consistenta, sa se poata intinde bine (daca este necesar mai adaugam putin lapte sau faina) Framintam bine, bine apoi acoperim cu un servet de bucatarie si lasam la cald sa creasca bine.

Impartim aluatul in trei parti egale, din fiecare bucata intindem cate un patrat mai mare apoi il taiem in bucati de cca 10 cm. Fiecare bucata o taiem  fasiute la capatul de sus pana la jumatate. Pe partea de jos se pune umputura (eu am pus magiun de prune in care am pus 2 linguri de pesmet) si se ruleaza de jos in sus.

Se aseaza intr-o tava unsa si tapeta cu hartie de copt se mai lasa sa creasca 10 minute.

Cele doua albusuri si un ou cu o lingura de zahar le batem bine, apoi cu o pensula de silicon le ungem si le dam la cuptor. Cand sunt rumene sunt numai bune de mancat

O bunatate! Pofta mare!

TIPS-URI

1

Sunt minunate la mic dejun

Daca ti-a placut reteta noastra "Pariziene cu magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]