Aceasta receta de parjoale am preluat-o de la bunica mea si de fiecare data cand le prepar imi adunc aminte de gustul si mirosul din copilarie. Au trecut multi ani si am incercat diferite modificari in reteta si mi-au reusit foarte bine, dar gustul acestor parjoale ma incanta cel mai mult.
Stiti de ce am expus una dupa alta 2 retete de parjoale? Ca sa observati pozele unde se vede sectiunea. Se vede diferenta? Tot secretul este IN AMESTECAREA TOCATURII DE CARNE.
Carnea se spala , se taie in bucati si se toaca in masina de tocat carne cu usturoiul si ceapa curatata. Gustul acestor parjoale este deosebit, pentru ca se foloseste carne care este tocata de tine insuti, nu cumparata tocata de-a gata. Pentru ca in ziua de azi carnea tocata cumparata contine multe surplusuri si atunci nu veti savura adevaratul gust, care vreau sa-l descriu in aceasta reteta.
Painea se inmoaie cu laptele caldut si asa se toarna peste carnea tocata. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga ouale si se amesteca foarte bine . Tocatura se lasa sa se odihneasca cca 30 minute .
Tigaia se incinge foarte bine. Intr-un vas separat se bat 2 oua cu furculita. In alta farfurie se toarna faina. Cu mainele ude se formeaza parjoale din tocatura. Se tavalesc prin faina, pe urma prin ou si se prajesc in uleiul calit . In momentul cand incepeti sa prajiti parjoalele se scade temperatura tigaii la jumatate.
Dupa 30 sec de prajire se intoarce pe cealalata parte parjoala, pentru ca sa se inveleasca bine cu oul si faina. Se prajesc parjoale in decurs de 7-8 minute , pe o parte si alta. La urma se pune un capac pe tigaie si se mai prajesc la foc mic timp de 3-4 minute. In acest moment ele cresc ca niste pernute si devin puhave si moi. Sunt deosebit de gustoase.