Parjoale manastiresti

de Ksenya in Mancaruri de post, 20 Mar 2016 | 22291 vizualizari

 

Reteta de fata este dupa pererea mea, cea mai buna reteta  de  parjoale de post facute si testate de mine de pana acum.
Va las sa incercati si voi.
 

 

INGREDIENTE

  • 3 cani mari de hrisca fiarta
  • 500 g ciuperci (de oricare aveti) champignon, galbiori, ghebe
  • O mana hribi uscati pusi la inmuiat de cu seara pentru aroma (optional)
  • 1 ceapa mare
  • Ulei pentru prajit
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • O legatura patrunjel
  • O lingurita boia dulce
  • o legatura mica de ceapa verde
  • 1 ou (optional ) cand nu este post
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parjoale manastiresti:

Hrisca o dam la robot pana devine ca un piure.

Ceapa o tocam si o calim in 2 linguri ulei, pana devine aurie, adaugam ciupercile tocate si lasam la inabusit 20 minute la foc mic.

Dam deoparte, lasam la racit apoi le dam la robot pana devine o pasta, amestecam cu hrisca, adaugam patrunjelul si ceapa verde  tocata, sarea, piperul si boiaua de ardei dulce.

Adaugam oul batut cand nu este post. Intr-o tigaie turnam un pic de ulei.

Cu mainele umede formam parjoale, apoi le prajim pana capata o crusta pe o parte si pe cealalta, scoatem pe un prosop de hartie. Se serveste cu castraveti murati, gogosari… legume sau cu ce va place. Separat se poate servi si cu un sos de rosii.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Parjoale manastiresti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS5910X

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

Prima Latte Black

- 400 lei
1399.99 lei
999.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (29)

dantes 1

26.03.2016, 07:16

Bune!

RuxyRux 1

26.03.2016, 15:42

Scumpa mea....am incercat in multe variante nu-i pot suporta gustul :">

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:12

Ai dreptate, pe langa "draniki" de post, astea sunt cele mai bune! Imi amintesc cat mai uram "grecika" in copilarie, iar acum o iubesc in toate felurile!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]