Parmigiana cu pui

de Brindusa in Pui, 30 Iun 2010 | 6003 vizualizari

 

Parmigiana e un fel de mancare ce provine din sudul Italiei si care initial era facuta din felii de vanata si branza, cu sos de rosii, totul copt la cuptor. Pollo alla Parmigiana este un derivat al acestei retete originale.

 

INGREDIENTE

  • 2 piepti de pui
  • 5 linguri de pesmet cu mirodenii (reteta mai jos)
  • 3 linguri faina
  • 2 oua
  • sare, piper dupa gust
  • sos de rosii italian
  • ulei pentru prajit
  • 100 g mozzarella sau parmezan
  • spaghetti pentru 4 persoane, fierte in apa cu sare 
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Parmigiana cu pui:

1.Incalzeste cuptorul la 190 C. Taie fiecare piept pe pui in sferturi. Bucatile mai groase taie-le sa se subtieze. Bate carnea usor, ca sa devina mai subtire. Presara cu sare si piper pe ambele fete.

2. Prepara pesmetul cu mirodenii. Amesteca 4 linguri de pesmet cu cate o lingurita de busuioc, maghiran, oregano, usturoi uscate. Pune si 2 linguri de parmezan proaspat ras. Amesteca bine.

3. Bate ouale intr-un castronel. Pune faina pe o farfurie. Pune 1/2 din pesmet pe alta farfurie.

4. Da carnea prin faina. Scutura excesul. Pune carnea apoi in ou si in pesmet. Acopera bine cu pesmet pe toate partile. Fa la fel pana se termina toata carnea.

5. Incalzeste bine uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de carne pe ambele parti, pana devin aurii. Nu trebuie sa fie complet facute. Scoate-le pe hartie absorbanta.

6. Incalzeste sosul de rosii italian si pune-l intr-o tava. Peste el pune carnea si deasupra branza. Da la cuptor pana branza se topeste. Serveste cu spaghetti si salata verde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Parmigiana cu pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (12)

Bucataras 1

30.06.2010, 19:51

si eu, si eu

mena29 1

03.07.2010, 22:46

Ceee buuuun,

elena1988 1

13.03.2011, 18:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]