Pasca cu branza

de Rocsi in Dulciuri, 29 Mai 2014 | 6837 vizualizari

 

Daca tot a fost astazi Inaltarea am zis sa pregatesc macar o pasca. Cred ca este cea mai buna pasca ce am mancat-o pana acum, o umplutura cremoasa, aromata, iar aluatul cu untura de o fragezime nemaipomenita. Daca aveti untura prin casa si vreti candva sa faceti o pasca va recomand reteta asta!

 

INGREDIENTE

  • Pentru 2 pasti in forma rotunda de 26 cm

Pentru aluat:

  • 2 oua
  • 50 gr unt
  • 100 gr untura
  • 4 linguri iaurt
  • 7 linguri zahar
  • 1 lingurita si 1/2 praf de copt
  • coaja rasa de lamaie
  • 600 gr faina

Umplutura:

  • 1.6 kg branza de vaci
  • 300 gr zahar
  • 8 oua
  • 2 linguri faina
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • 1 ou pentru uns
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza:

Aluatul:
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Untura, cu untul si zaharul le mixam pana obtinem o crema.
Adaugam ouale, mixam, apoi praful de copt, coaja rasa de lamaie si iaurtul.

Incorporam faina treptat, framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.
Cat pregatim umplutura il dam la rece.
Umplutura:
Branza o punem intr-un bol faramitata cu mana.
Ouale le mixam cu zaharul, dar nu foarte tare.
Peste branza punem ouale mixate, faina, coaja rasa de lamaie, esenta si le amestecam bine cu mana.

Rupem jumatate din aluat si pe o bucata de hartie de copt intindem o foaie potrivit de groasa.
Ungem o tava rotunda cu unt, luam foaia de aluat cu tot cu hartie de copt si o asezam in tava.
O tapetam bine si pe peretii tavii iar ce iese in afara taiem cu un cutit.
Intepam cu furculita din loc in loc, punem jumatate din umplutura, iar din aluatul de pe margini formam doua suluri subtirele ce le asezam peste branza in forma de cruce.
Batem un ou spuma si cu un penson ungem pasca. La fel procedam si cu cealalta pasca.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru o ora.

Cand este gata o scoatem, o lasam sa se raceasca si servim.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (47)

Rocsi 1

30.05.2014, 20:54

Multumesc Ligia

Rocsi 1

30.05.2014, 20:54

Laurici multumesc mult

mamaieelena 1

31.05.2014, 21:05

super pasca ta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza dulce