Pasca cu branza si caramel

de ela in Dulciuri, 4 Mai 2013 | 7261 vizualizari

 

am avut ceva probleme cu ea,dar pana la urma i-am dat cumva de capat :)) a dat aluatul peste tava...am avut oua de casa,de acolo vine culoarea turbata a aaluatului :))

 

INGREDIENTE

  • 180 gr branzica de casa cu stafide de la Covalact
  • 450 gr branza de vaci cu stafide si vanilie Raraul
  • 450 gr branza de vaci pentru placinte si prajituri Raraul
  • 10 oua
  • 200 gr stafide
  • 300 gr zahar pudra
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250 ml margarina Unirea Experta lichida(sau margarina normala pe care o topim si o lasam la racit)
  • 100 gr smantana
  • 100 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • GLAZURA:
  • 200 gr zahar
  • 2 linguri apa
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 2 linguri apa
  • 50 gr ciocolata
  • fulgi de ciocolata
  • 50 gr nuca
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si caramel:

Amestecam toate felurile de branza si punem la scurs cu putin timp inainte.

Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte.

Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem bine. Incorporam si galbenusurile, treptat, apoi margarina lichida, branza, smantana, faina amestecata cu praful de copt si cernuta, stafidele si omogenizam bine compozitia.

Tapetam un vas termorezistent cu hartie de copt in care turnam compozitia si dam la cuptorul preincalzit, la foc mic, pana se rumeneste frumos aluatul (verificam cu scobitoarea). Lasam sa se raceasca, dam jos hartia de copt si transferam pe o farfurie mai mare.

Pregatim glazura:

Amestecam bine amidonul cu laptele.

Caramelizam zaharul intr-o craticioara, stingem cu apa. Adaugam amidonul stins in lapte si apoi ciocolata si amestecam repede pana se topeste ciocolata.

Turnam peste pasca si nivelam, apoi presaram deasupra alune zdrobite si fulgi de ciocolata.

TIPS-URI

1

lasa branza la scurs intr-o sita cu vreo ora inainte

2

folosim o forma de copt de 30 cm, daca este de 28 cm, punem doar 9 oua

3

puteti sa folositi doar branza dulce, 1kg, dar atunci puneti 400 gr zahar in compozitie

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

diaconta 1

04.05.2013, 23:49

Frumoasa rau
Paste fericit Eluco

ela 1

05.05.2013, 00:34

Paste fericit si tie,Dia

babi5 1

05.05.2013, 15:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini cozonacei cu nuca