Pasca mea

de Anamaria7 in Prajituri, 27 Apr 2011 | 4259 vizualizari

 

Stiiiu ca e tarziiiu :) dar numai ce am revenit din munti :))

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 2 oua
  • 150 gr zahar
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 25 gr drojdie proaspata
  • coaja de la o lamaie
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 220 ml lapte
  • Umplutura:
  • 750 gr branza de vaci
  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • coaja de la o portocala
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 3 lg smantana
  • 300 gr stafide
  • + (1 galbenus+1 lg lapte) pentru uns + pentru varianta de ciocolata: 50 gr ciocolata + 2 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca mea:

Maiaua:

Drojdia se freaca bine cu 1 lgt zahar intr-o cana, apoi se adauga 2 linguri de lapte si se lasa 10 min la crescut.

Aluatul [in masina de paine]:

Faina, sarea, zaharul, coaja de lamaie, ouale si laptele se pun in masina de paine si se amesteca cu maiaua crescuta. Cand framantatul s-a terminat, scoatem aluatul si adaugam putin cate putin unt topit. Tehnica folosita acum este de impaturare, nu mai framantam. Cand aluatul a absorbit tot untul presaram putina faina, acoperim vasul cu un servet si il punem la caldura sa dospeasca.

Umplutura:

Mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam smantana si branza, apoi incorporam albusurile batute spuma cu un praf de sare, iar la final, stafidele si coaja de portocala.

Pentru varianta de ciocolata, topim ciocolata pe baie de aburi si o adaugam la sfarsit peste amestecul de branza impreuna cu cacaoa.

Asamblare:

Intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt, asezam aluatul in foaie subtire si model impletit pentru margine, apoi lasam din nou 20 min la crescut dupa care turnam umplutura in mijloc. Ungem aluatul cu amestecul de galbenus si lapte si dam forma la cuptor la 180C pana cand aluatul e rumenit frumos.

TIPS-URI

1

Cantitatile sunt standard, dar mereu prea mari pentru o singura pasca; de aceea am facut-o si pe cea mai mititica, de ciocolata :D

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca mea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de branza