Foarte multe retete de pasca au aparut dar parerea mea e ca nu ar trebui sa se numeasca Pasca,ci simplu prajitura cu branza.
Oare de ce ne ferim de traditii???!!!!
Intr-o forma de tort sau chiar o cratita, unsa cu unt si tapetata cu faina sau hartie de copt, punem o bucata de aluat si o aplatizam cu palmele, formand astfel blatul. In jurul blatului facem un sul din aluat, pe mijloc rasturnam amestecul de branza cu oua, arome, un praf de sare si stafide. Deasupra peste branza facem traditionala cruce tot din aluat, ungem cu galbenus aluatul de pe margine si crucea, apoi dam la cuptor la foc mic 40-50 minute.
Lasam sa se raceasca in tava apoi dam cu cutitul usor de jur imprejur si o rasturnam.
1
la pasca traditionala nu se pune zahar pentru ca branza se subtiaza, apoi dulceata-si ia de la aluatul de cozonac si de la stafide
2
de asemenea, tot in pasca traditionala se punea pe vremuri si orez fiert amestecat cu branza(foarte buna era)