Pasca umpluta cu stafide

de Ligia Bxl in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 4152 vizualizari

 

Hristos a inviat! Imi place pasca de orice fel,cu branza,cu ciocolata sau cacao,pasca sa fie :)

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 gr faina
  • 2 galbenusuri+1 pentru uns
  • 85 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • 250 ml lapte
  • 50 gr iaurt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 gr unt
  • 50 ml ulei
  • coaja rasa de lamaie Bio

Pentru umplutura:

  • 250 gr stafide
  • 2 fiole esenta de rom
  • 2 albusuri
  • 2 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca umpluta cu stafide:

Mai intai am facut maiaua din 50 gr faina,100 ml lapte,drojdie si o lingurita de zahar pe care am acoperit-o si am lasat-o la crescut.

Dupa ce a dospit am turnat-o peste faina cernuta si am framantat adaugand treptat galbenusurile,vanilia,coaja rasa de lamaie,laptele caldut,iaurtul,untul topit,uleiul si zaharul.

Am framantat bine aluatul pana cand acesta nu sa mai lipit de maini.

L-am acoperit cu un prosop curat si l-am lasat la loc calduros.

In acest timp am preparat umplutura:am lasat stafidele sa se inmoaie in apa calda cam o jumatate de ora.Le-am presat bine de apa si le-am amestecat cu esenta de rom si albusurile batute spuma cu zaharul.

Dupa ce a crescut bine aluatul,am oprit din el ptr decor,iar din cel ramas am intins o foaie cu mana(am pus compozitia intr-o forma de hartie,se poate pune intr-o cratita sau o forma de tarta ,apoi peste am adaugat compozitia de stafide iar pe deasupra am rulat un colacel sau se poate impleti.

La final am uns cu galbenus si am dat pentru o ora la cuptor,la foc potrivit apoi am facut testul cu scobitoarea.

Paste fericit si pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca umpluta cu stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasca cu branza