Pasta de dovleac placintar

de lia maria in Dulciuri, 9 Noi 2011 | 6816 vizualizari

 

E toamna si e vremea dovleacului placintar ! Imi place aroma, culoarea si gustul lui minunat !
Ps: pana acum, v-am servit cu clatite si briose, facute cu aceasta delicioasa si aromata pasta. Daca ca v-au placut si daca vreti sa incercati si voi... am venit cu reteta !

 

INGREDIENTE

  • dovleac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de dovleac placintar:

Curatam dovleacul de miez si samburi. Luam o bucata (in cazul meu o jumatate de dovleac aprox. 6kg), o spalam si o stergem cu un servet absorbant, apoi taiem pentru inceput in felii, pentru a putea indeparta coaja groasa. Feliile la randul lor le taiem in cuburi de 3-4 cm. Punem dovleacul la fiert, in steamer pentru 60 minute. Lasam putin sa se racoreasca, apoi trecem dovleacul in blender, pasam si astfel obtinem un minunat piure de dovleac pe care-l putem consuma ca atare sau in diferite preparate, aluat, crème dulci ori sarate.



Se poate pastra in recipiente inchise, la congelator, timp mai indelungat.



Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

dovleac

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de dovleac placintar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]