Pasta de rosii

de luminita20_2006 in Bulion, 20 Sep 2011 | 7838 vizualizari

 

Ideala pentru paste, ciorbe si sosuri

 

INGREDIENTE

  • -2 kg rosii
  • -250 gr ceapa
  • - 1 tulpina telina
  • -3 catei de usturoi
  • -3 lingurite ulei de masline
  • -2-3 lingurite sare-piper
  • -1-2 lingurite zahar
  • -frunze de dafin
  • -frunze de busuioc
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta de rosii:

Rosiile si telina se spala, se curata ceapa, usturoiul si se taie toate cuburi. Se incinge uleiul intr-o oala se adauga o cana de apa. Se lasa la fiert la foc mic timp de o ora, amestecand din cand in cand. Se condimenteaza cu sare, zahar(daca sunt dulci rosiile se pune numai o lingurira daca sunt mai acrisoare 2) si piper.

Se ia amestecul de pe foc si se paseaza rosiile. Pasta obtinuta se pune din nou pe foc amestecand din cand in cand. Se lasa sa mai fiarba 20 min. la foc mic.

Se toarna pasta in borcane curate se pun deasupra frunze de busuioc si se capseaza. Se aseaza intr-o oala inalta se pune apa pana la buza borcanelor . Oala se pune la foc si se lasa sa dea un clocot.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

diaconta 1

20.09.2011, 19:42

la cat e de bogata piata,mai putem completa stocul

Rocsi 1

20.09.2011, 21:48

toate fetele sunt gospodine aici

kamy 1

21.09.2011, 16:28

buna tare,dar eu zic ca-i ketchup

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pasta de rosii