Pasta "pateu" de linte rosie

de Catalina L in Mancaruri de post, 7 Dec 2015 | 9722 vizualizari

 

Va propun o reteta de post (si nu numai....), delicioasa, plina de vitamine  si consistenta.
Lintea rosie este tipul de linte care fierbe cel mai rapid
M-am "indragostit" de aceasta leguma dupa ce am facut supa de lintea rosie - reteta aici.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr de linte rosie organica
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 1 eșalotă
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper,
  • boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasta "pateu" de linte rosie:

Curatam ceapa esalota si morcovul . 

Spalati bine lintea rosie. 

O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa cu ceapa si morcovul taiat rondele.

Va fierbe timp de 20 -25 minute. 

Scurgeti. 

Mixati toate ingredientele .

Adaugati uleiul și usturoiul tocat, amestecati sau mixati bine.

Verificați de sare si piper. Decorati cu boia de ardei....cu esalota in sos vinaigrette

Se serveste de preferinta rece cu biscuiti aperitiv, cu cruditati, cu castraveti murati, cu crutoane de pâine prăjită, pe felii de pâine proaspătă , în sandwich-uri ... 

 

TIPS-URI

1

lintea rosie trebuie spalata bine in mai multe ape

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasta "pateu" de linte rosie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopidă cu Masala