Pastalopitta

de Julie in Mancaruri de legume, 18 Iul 2011 | 14111 vizualizari

 

Pastalopitta este o budinca din dovlecei, o alta reteta delicioasa din bucataria greceasca. Daca amestecul de budinca este copt intr-un invelis de aluat de patiserie, atunci devine placinta cu dovlecei kolokithopita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g dovlecei (2 buc),
  • 2 oua,
  • 200 g branza,
  • 3 linguri orez,
  •  5 lingururi faina,
  • 50 ml ulei,
  • sare, piper.
  • Pentru stratul de deasupra:
  • 2 oua,
  • 100 g smantana,
  • sare, piper.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastalopitta:

Orezul se spala si se lasa la inmuiat in apa, timp de 10-15 minute. Dovleceii se spala, se curata de coaja si se rad. Se scurg foarte bine de apa, apoi se amesteca cu branza rasa, ouale, faina, orezul scurs de apa, sare si piper dupa gust.

Se unge cu ulei si se tapeteaza cu faina un vas de yena, apoi se toarna amestecul de budinca. Deasupra se intinde amestecul din oua batute cu smantana, sare si piper. Se da vasul la cuptor pentru 30-35 minute. Budinca de dovlecei, se poate servi atat calda cat si rece, alaturi de legume proaspete.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastalopitta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Ligia Bxl 1

10.07.2013, 17:22

un nene intreaba pe Face.. la reteta ta doar doua oua?

iry-gabriela 1

06.04.2015, 17:43

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:20

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de dovlecei